Hur fungerar sajter som jämför elpriser?

Om nu GodEl har ett så lågt pris, varför hamnar vi inte i topp på prisjämförelsesajter som Elskling och Compricer?

Det är ganska enkelt. Dessa sajter fokuserar på rabatter och kampanjpriser. För att rankas högt måste elbolag erbjuda stora rabatter och betala provision för varje kund. GodEl erbjuder samma låga pris till alla kunder utan några nykundsrabatter. Det innebär att vi inte behöver höja priserna för befintliga kunder, genom att kompensera för rabatter till nya.

All vinst till välgörenhet.

Många missar att säga upp rabattavtal och hamnar därför på dyra avtal efter kampanjperioden. Förutom att vi på GodEl ger samma pris till alla, erbjuder vi enbart Bra Miljöval-märkt el från sol, vind och vatten. Helt utan extra kostnad, till skillnad från konkurrenterna. Utöver detta går all vinst till välgörenhet, hittills 74 miljoner.

Många fula fiskar.

Så hur kan man få en schysstare prisjämförelse? Elpriskollen.se, som drivs av Energimarknadsinspektionen, är en oberoende prisjämförelsesajt som vi på GodEl rekommenderar. Där kan du bland annat filtrera elavtal med Bra Miljöval och certifieringen Schysst elhandel (en certifiering vi tycker ska bli ännu strängare, men det är en annan femma). Eftersom det finns många fula fiskar i elbranschen kan du även filtrera bort elbolag med många anmälningar. Många bolag som toppar på ovan nämnda kampanjsajter råkar även toppa ”svarta listan hos Konsumenternas Energimarknadsbyrå”.

Vi skiljer oss från konkurrenterna.

Vi på GodEl är helt transparenta med att redovisa alla avgifter, vilket vi presenterar på vår prisredovisningsprincipsida (puh, vilket långt ord). Där kan du bland annat se att vi tar ut exakt samma elcertifikatsavgift som vi själva betalar, vilket skiljer sig från många konkurrenter. Vi säljer bara två typer av avtal – timpris och rörligt avtal – och vi spekulerar inte i framtida elpriser. En liten och effektiv organisation möjliggör låga priser för alla våra kunder.

Nöjda kunder stannar.

Ett fint kvitto på att vi har ett attraktivt erbjudande är att vi har Sveriges nöjdaste privatkunder enligt SKI, Svenskt Kvalitetsindex. Och eftersom vi är övertygade om att nöjda kunder stannar, kommer vi att kunna fortsätta ha låga priser. Även om det inte alltid syns på så kallade prisjämförelsesajter.

Läs om vårt elpris här.

Dela nyhet