Timprisavtal för företag – det här bör du veta innan du byter elavtal.

Vi erbjuder timprisavtal till alla våra företagskunder. Tillhör du en bostadsrättsförening, organisation eller ett företag som är nyfikna på timprisavtal? Här har vi samlat allt du behöver veta innan du byter elavtal.

Hur funkar timprisavtal?

Till skillnad från ett rörligt elavtal – där du faktureras ett snittpris av elpriset från den gångna månaden – följer timprisavtalet elpriset timme för timme och du betalar för de faktiska timmar du förbrukar el. Det innebär att elräkningen kan bli både högre och lägre med ett timprisavtal, beroende på om ni förbrukar el när elpriserna är som högst eller lägst.

Hur vet vi när elen är billigast?

Generellt sett är priserna lägst över natten. Vid klockan 22 på kvällen inleds prissänkningen och från 05.30 på morgonen höjs priset sedan successivt. Mellan klockan 02 och 04 är elen som billigast. Under dagen fluktuerar priserna och timaktuella siffror finns på elbörsen Nord Pool. Elpriserna skiljer sig från södra till norra Sverige, där södra Sverige har generellt högre priser än övriga delar av landet. En annan faktor som påverkar elpriserna är vädret. Priserna går upp när det är kallt och vindstilla, och går ner när det är blåsigt och mycket nederbörd.

Passar timprisavtal oss?

För att kunna byta till timprisavtal behöver ni ha timavläsning. Det är ert elnätsföretag som ansvarar för att mäta er elförbrukning, och de rapporterar sedan vidare informationen till oss som elhandelsbolag.

Vi rekommenderar timprisavtal till de som har möjlighet att flytta sin förbrukning till de timmar på dygnet när priserna är som lägst. För merparten av våra kunder – privatkunder så väl som företagskunder – passar dock vårt rörliga elavtal bäst eftersom det kan vara svårt att anpassa sin förbrukning till ett fåtal timmar om dygnet.

Finns det något annat vi kan göra för att minska vår elkostnad?

Som företagskund hos oss kan ni söka pengar ur vår energieffektiviseringsfond som vi driver tillsammans med Bra Miljöval. Energieffektiviserande åtgärder, till exempel byte av belysning, fönster eller ventilation, kan ha stor påverkan på er totala förbrukning och därmed göra mycket för att också sänka era kostnader. Läs mer och ansök här.

Vill ni skaffa timprisavtal för företag?

Kontakta vår kundservice på 0770-45 73 00 eller kundservice@godel.se så hjälper de till.

Dela nyhet