Sista måltiden (för säsongen)

När det är dags att stänga sommarhuset för vintern är det smart att spara energi genom att stänga av kylen. Därför kommer här ett perfekt ”kylskåpsrens”-recept!

Ingredienser:

Kylskåpsvaror

 

Gör så här:

  • Ta de bortglömda lökarna (ja, det ligger några där längst ner i lådan), skär i ringar och stek dem gyllene i smörklicken som ligger ihoptryckt i sitt lika gyllene foliepapper. Purjo, gul, röd, silver, schalotten eller sallads spelar ingen roll (helst allihop). Häll ner i en ugnsform och blanda runt.
  • Tärna och blanda ner alla de picklade grönsakerna som gömmer sig där inne på burkhyllan. Cornichons, saltgurkor, jalapeños, syltlökar och annat smått och gott.
  • Ta resten av grönsakerna i lådan, gurksnutten, den krokiga moroten, fänkålsstumpen och de där kvarlämnade sparrisarna. Skär i centimeterstora bitar och ner med de i ugnsformen. Häll över slatten med vitt vin och det sista i kalvfondsflaskan som står där i dörren. Blanda i bottenskrapet på dijonburken och kläm över det sista ur mjukosttuben. Rör om.
  • Titta, där ligger ju en halv fetaost och en liten skidbacke herrgård! Bara att smula och riva över.
  • In med hela härligheten i ugnen 225° i en kvart eller så och servera med potatisen som låg där i lådan bredvid lökarna.

Dela nyhet