Ingredienser:
Kylskåpsvaror
Gör så här:
- Ta de bortglömda lökarna (ja, det ligger några där längst ner i lådan), skär i ringar och stek dem gyllene i smörklicken som ligger ihoptryckt i sitt lika gyllene foliepapper. Purjo, gul, röd, silver, schalotten eller sallads spelar ingen roll (helst allihop). Häll ner i en ugnsform och blanda runt.
- Tärna och blanda ner alla de picklade grönsakerna som gömmer sig där inne på burkhyllan. Cornichons, saltgurkor, jalapeños, syltlökar och annat smått och gott.
- Ta resten av grönsakerna i lådan, gurksnutten, den krokiga moroten, fänkålsstumpen och de där kvarlämnade sparrisarna. Skär i centimeterstora bitar och ner med de i ugnsformen. Häll över slatten med vitt vin och det sista i kalvfondsflaskan som står där i dörren. Blanda i bottenskrapet på dijonburken och kläm över det sista ur mjukosttuben. Rör om.
- Titta, där ligger ju en halv fetaost och en liten skidbacke herrgård! Bara att smula och riva över.
- In med hela härligheten i ugnen 225° i en kvart eller så och servera med potatisen som låg där i lådan bredvid lökarna.