Stockholms Stadsmission.


5,2 miljoner kronor.

Så mycket har Stockholms Stadsmission hittills fått av oss sedan vi började stötta dem 2005. Stockholms Stadsmission kämpar för att skapa ett mänskligare samhälle för alla och bedriver verksamheter för människor i hemlöshet och missbruk, barn, ungdomar och äldre. Pengarna från oss används för att hjälpa kvinnor i akut hemlöshet.

Jonas Wihlstrand, socialchef.

"Vi är oerhört glada över vårt långa samarbete med GodEl och tacksamma över att så många av deras kunder har valt Stockholms Stadsmission och BoKlara som förmånstagare. Vi möter allt fler kvinnor i hemlöshet och det här bidraget är viktigt för att vi ska kunna fortsätta arbeta med både akuta insatser och långsiktigt förändringsarbete för de kvinnor som hamnat utanför samhället."

BoKlara.

BoKlara är en nyinrättad dygnet runt-verksamhet där hemlösa kvinnor erbjuds sov-, dusch- och tvättmöjligheter, reparation av kläder och mat. Men också aktiviteter som hjälper kvinnorna att öppna upp sig såsom sömnad, chi gong, måleri och teater. Ombud hjälper deltagarna att på sikt själva förändra sina livssituationer och stödjer dem i kontakt med olika aktörer, till exempel privata och professionella nätverk och myndigheter. Tidigare stöttade vi dagverksamheten Klaragården som sedan maj 2019 har blivit en del av BoKlara.

Läs mer.