16,5 miljoner kronor.

Så mycket har SOS Barnbyar hittills fått av oss sedan vi började stötta dem 2005. Tillsammans med SOS Barnbyar ser vi till att barn får växa upp i trygghet i en familj. Pengarna från oss går till deras arbete i Bouar och Bossangoa i Centralafrikanska republiken.

Anna Ernestam, Generalsekreterare.

”I 15 år har vi tillsammans med GodEls kunder arbetat för att säkra barns nutid och framtid. Vi vet att vårt arbete skapar förutsättningar för en tryggare värld för barn, så stort tack till GodEls kunder för att ni är med oss.”

Centralafrikanska republiken.

Centralafrikanska republiken är ett av världens fattigaste länder och många barn har förlorat familj till AIDS eller krig. Flera år av krig har gjort att fattigdomen i landet är utbredd och ungefär hälften av befolkningen är under 14 år. Många kan inte läsa eller skriva och i vissa områden lider hela tio procent av barnen av akut undernäring. SOS Barnbyar har sedan tidigt 90-tal arbetat för att barn ska få växa upp i trygghet i landet. De är verksamma i Bossangoa och Bouar.

Bossangoa & Bouar.

Vi stödjer SOS Barnbyars familjestärkande program i Bossangoa och Bouar. I de familjestärkande programmen förebygger SOS Barnbyar att familjer splittras på grund av fattigdom och sjukdom. Målet är att hålla ihop familjer så att barn inte förlorar sina föräldrars omsorg. Arbetet syftar till att ge familjen bättre förutsättningar att ta hand om och försörja sina barn. Stödet skräddarsys utifrån varje familjs unika situation, och tas fram i samarbete med familjen. Många gånger gör små insatser stor skillnad för ett barns framtid.

Läs mer.

Kontakt

Måndag – Torsdag 09.00-17.00
Fredag 09.00-16.00
Dag före helgdag 09.00-12.00