Årets medvetna julklapp – ett bidrag till en bättre värld.

I jul gör vi världen lite ljusare med årets medvetna julklapp: ett bidrag till en bättre värld! Utnämningen, som är ett initiativ av föreningarna Klimatklubben och Medveten Konsumtion, syftar till att knuffa julhandeln i rätt riktning mot en hållbar framtid. Det finns många sätt att bidra till en bättre värld, men här samlar vi några presentförslag som passar oavsett storlek på plånbok. Perfekt för såväl företag till sina medarbetare som privatpersoner till sina medmänniskor. Gåvor för en godare jul och bättre morgondag helt enkelt!

Barncancerfonden –  Var med och gör skillnad för barn med cancer.

Väntan på julafton kan kännas lång, men för en del barn handlar nedräkningen istället om hur många dagar det är kvar till sista behandlingsdagen. Stöd kampen mot barncancer – i Barncancerfondens julbutik hittar du klappar som bidrar till livsviktig forskning och som sprider lite extra hopp och värme till drabbade familjer i jul.

 

Läkare utan gränser En present som räddar liv.

Vad kan vara finare att ge bort än en present som räddar liv? Ett vackert gåvobevis från vår gåvoshop kan bli en julklapp eller en gåva till en födelsedag, ett dop, en namnsdag eller annan högtid. Formulera en egen hälsning och välj om gåvobeviset ska mejlas eller skickas med posten.

 

 

Hand in Hand  Stötta en Start-Up i jul.

Ge någon i din närhet ett gåvoblad från oss, och någon lite längre bort får chansen att bli boss! Med Hand in Hands utbildning och stöd har över fem miljoner småskaliga entreprenörer sett dagens ljus. Med en stabilare inkomst, ett socialt skyddsnät och stärkt motståndskraft mot kriser kan människor börja ta makten över sitt liv och sin framtid. Stötta en Start-Up i jul!

 

 

Naturskyddsföreningen Skydda det som inte får försvinna.

Lodjur, tumlare, ål, vitryggig hackspett och en tredjedel av våra vilda bin – listan över hotade arter är lång! I Sverige klassas fler än 2000 arter som hotade och många fler riskerar att bli det. Det är ingen överdrift att säga att naturkrisen är en av vår tids stora ödesfrågor.  Vårt uppdrag att skydda arter och deras livsmiljöer är viktigare nu än någonsin. Tiden börjar rinna ut, men vi kan fortfarande vända utvecklingen. Därför är ditt stöd till miljöarbetet så viktigt just nu.

 

 

Rädda barnen  Förändra barns verklighet i jul!

Rädda Barnen arbetar för att ge barn i konfliktområden mat, varma kläder och tryggare platser att växa upp på. Vill du också stötta Rädda Barnens arbete?  Ge en gåva och var med och förändra barns verklighet i jul!

 

 

Sos Barnbyar – Tillsammans får vi tillbaka barnen i skolan. 

Över 3 miljoner ukrainska barn är berövade tillgången till utbildning, och har därmed fråntagits en grundläggande rättighet. Med din julgåva kan SOS Barnbyar:

· Ordna bombsäkra klassrum, så att barnen tryggt kan öppna en mattebok.

· Ge psykosocialt stöd till barn som behöver bearbeta ett trauma innan de ens kan sätta sig i en skolbänk.

· Dela ut skolpaket med bärbara datorer, pennor och böcker så att barn kan få tillgång till utbildning på distans.

Under december dubbleras alla julgåvor till SOS Barnbyar av Akelius Foundation.

 

 

Stockholms Stadsmission  Ge barnen en jul värd att minnas.

Lågkonjunkturen slår allt hårdare. Familjer med små marginaler går på knäna och många barn riskerar ett liv i hemlöshet. Var med och stöd vårt arbete för att det inte ska bli så. I jul kämpar vi för det som inte hänt än. Innan är det aldrig för sent.

Dela nyhet