GodEls ursprungsmärkning på el

– Endast el från förnybara energikällor

Bra MiljövalVarför krångla till det när det finns ett alternativ som är överlägset bättre än alla andra? Vi kom inte på något bra svar, så vi bestämde oss för att enbart sälja det bästa för miljön; el från 100 % förnybara energikällor. Att den dessutom är märkt Bra Miljöval innebär även pengar till våra miljöfonder som vi, efter Naturskyddsföreningens godkännande, återinvesterar i olika miljöprojekt.

För visserligen gillar vi valfrihet, men inte om den förstör vår planet. För oss själva och kommande generationer. Därför är vi stolta över den helgröna cirkeln härunder. Den visar att vi har tagit ställning och genom att välja GodEl kan du också göra det tillsammans med oss. Något som fler än 95 000 redan valt att göra.

Diagram-utsläpp-hemsidan

Elens ursprung

Alla elhandelsföretag ska informera sina kunder om den sålda elens ursprung, samt om dess miljöpåverkan. Vi tycker att synliggörandet av hur olika elbolag arbetar för att bli mer hållbara genom att redovisa sin ursprungsmärkning är positivt. Det sätter fokus på att elen i Sverige ska ha så liten påverkan på vår planet som möjligt. Siffrorna ovan är hämtade från Svensk Energis vägledning och presenterar ursprunget för den el GodEl sålde i Sverige under 2015.

Vi vill dock påminna om att all el på något sätt har påverkan på miljön och vi vill minimera den så mycket det går. Glöm därför inte att den miljövänligaste kilowattimmen alltid är den som aldrig används!


Ring oss

  • 08 - 519 199 99
  • Måndag - torsdag kl 08.15-19.00
    Fredag kl 08.15-16.00
    Dag före helgdag kl 08.15-12.00

Maila oss

Vi svarar inom 24 timmar alla helgfria vardagar.
  • Du får en kopia av meddelandet till din e-postadress.

Maila oss din fråga

Vi svarar inom 24 timmar alla helgfria vardagar.
  • Vi skickar en kopia av meddelandet till din mailadress.

Gilla, dela och följ oss på Facebook

Dela denna länk

Twittra med oss på TwitterMitt GodEl