Är det skillnad på el och el?

Inte alls och samtidigt jättestor. 

För vilket elbolag du än väljer så kommer lampan att lysa och spisen fungera hemma hos dig. Skillnaden är vad som hänt innan du tände lampan och vad som händer när du släckt den. Med GodEl får du el med så lite miljöpåverkan som möjligt och vår vinst går till välgörenhet istället för till aktieägare, utan att det kostar dig något extra.

Fyll i vårt formulär på 2 minuter så sköter vi hela bytet åt dig.

Bli kund

Vinsten till välgörenhet

GodEl finns bara till av en enda anledning; att göra världen bättre. Vi har inget privat vinstintresse. Istället går vår vinst till sju olika välgörenhetsorganisationer, så fler kan äta sig mätta, fler får sjukvård och fler barn får gå i skolan. Eftersom vi ägs av en stiftelse så finns utdelningen reglerad i stiftelsestadgarna och Länsstyrelsen i Stockholm kontrollerar att vi verkligen håller våra löften. Och som kund i GodEl är du med och bestämmer hur utdelningen fördelas. En kund, en röst.

Bra miljö ska inte vara ett val

Hos många elbolag kan du idag välja till olika miljömärkningar. Men vi tycker inte att det bästa för miljön ska vara en valmöjlighet. Det ska vara en självklarhet. Därför är all vår el märkt med Bra Miljöval. Vi har valt Bra Miljöval eftersom kraven är satta av Naturskyddsföreningen och inte av elbolagen själva som många andra märkningar. Förutom 100 % förnybar energi ger det pengar till miljöfonder som vi efter Naturskyddsföreningens godkännande återinvesterar i olika miljöprojekt.

Ett prisvärt elavtal

Hos oss får du rörligt pris med el till självkostnadspris, eftersom det visat sig vara billigast över tid. Men du får det också för att den bästa elen för miljön är den som inte behöver produceras och därför vill vi inte tjäna pengar på att du använder mer än du behöver. Så du betalar samma pris för elen som vi plus en mindre, fast avgift. Det tjänar både du, vi och planeten på.

Men prisvärdhet är mer än bara ett bra pris. Det här får du också hos GodEl:

 • hjälp med hela bytet från din nuvarande elleverantör
 • en kundservice som har blivit utsedd till Sveriges bästa
 • Sveriges mest hållbara varumärke i elbranschen sedan 2011 i den oberoende undersökningen Sustainable Brand Index™
 • den billigaste avtalsformen över tid
 • Bra Miljöval med el från 100 % förnybara energikällor
 • hela utdelningen till välgörenhet, du är med och påverkar fördelningen

Samma för dig, skillnad för världen

Vi säljer el för att alla behöver el. GodEl är ett vinstdrivande företag, men eftersom pengarna går till välgörenhet istället för till aktieägare och direktörer betalar du inte mer på grund av välgörenheten. Så genom något så enkelt som att välja GodEl tar du ställning för en bättre värld tillsammans med oss. Hos GodEl blir du en del av en gemenskap och ett gemensamt mål; en hållbar värld med pengar till välgörenhet istället för till redan rika direktörer och aktieägare, klimatvänlig el och miljöprojekt.

Finns det någon hake?

Vi vet att vår ovanliga modell gör många misstänksamma. Därför vill vi att du synar oss om du tvekar. Här hittar du till exempel våra årsredovisningar och stiftelsestadgar. Hör gärna av dig till vår prisbelönta kundservice om du saknar något så hjälper de dig till de fakta du behöver. På så sätt kan du försäkra dig om att GodEl är ett val du inte kommer ångra.

När du bestämt dig tar det bara två minuter att fylla i vårt bli kund-formulär, sen sköter vi hela bytet åt dig.

Välkommen att ta ställning tillsammans med GodEl!

Bli kund


Ring oss

 • 08 - 519 199 99
 • Måndag - torsdag kl 08.15-19.00
  Fredag kl 08.15-16.00
  Dag före helgdag kl 08.15-12.00

Maila oss

Vi svarar inom 24 timmar alla helgfria vardagar.
 • Du får en kopia av meddelandet till din e-postadress.

Maila oss din fråga

Vi svarar inom 24 timmar alla helgfria vardagar.
 • Vi skickar en kopia av meddelandet till din mailadress.

Gilla, dela och följ oss på Facebook

Dela denna länk

Twittra med oss på TwitterMitt GodEl