Winner winner hållbar winner.

För tionde gången har vi utsetts till Sveriges Grönaste Elbolag av svenska konsumenter. Dessutom hamnar vi i topp fem på listan över de mest gröna varumärkena i Sverige, alla kategorier, i sällskap med företag såsom SJ, Coop och Tesla.

Sveriges Grönaste Varumärke är en årlig undersökning där konsumenterna själva utser vinnarna inom olika kategorier. Vi behåller förstaplatsen som det grönaste varumärket inom elbranschen för tionde gången. TACK Sveriges konsumenter för det här otroligt fina priset! Det gör oss ännu mer peppade att fortsätta save the world på vårt sätt.

Vi tror stenhårt på näringslivets roll för att göra världen bättre. För att fixa 1,5-halvgradersmålet måste vi både minska och binda klimatgaser. I maj förra året lanserade vi klimatpositiva elavtal och vi är tredje bolaget i välden som erbjuder en klimatpositiv produkt. Kimatpositivitet pays off och att vi lyckas behålla första platsen för tionde gången är ett bevis på det!

Sveriges grönaste varumärken inom energibranschen 2019:
1. GodEl
2. Skellefteå Kraft
3. Telge Energi
4. Vattenfall
5. E.ON

Sveriges grönaste varumärken – alla kategorier 2019:
1. SJ
2. Coop
3. Ica
4. Tesla
5. GodEl

Vår Onlinewizard Adam Lodin och Klimatqueen Anna Quarnström var på plats för att ta emot diplomet från Differ😊

Om undersökningen:
Sveriges Grönaste Varumärke är en årligen återkommande undersökning som genomförs av konsultföretaget Differ. Undersökningen har besvarats av över 1000 konsumenter i åldrarna 15-75 år. Respondenterna får besvara frågor kring miljö och hållbarhet och ge sin syn på varumärken inom nio olika branscher: apotek, bank, bilar, dagligvaruhandel, energi, kläder, nyproduktion av bostäder, snabbmat och transport. Hela rapporten kan läsas här.