The resmål is hållbart med SJ: Riksgränsen vs Zermatt.

Tillsammans med SJ är vi på mission att inspirera till att minska koldioxidutsläppen. Miljömärkt el i uttaget har du redan - check! Skippa flyget är också bra, har du hört, även om en weekend i vår hade varit alldeles, alldeles… underbar. Inte behöver du stanna hemma för det – SJ har handplockat svenska destinationer som är lika trevliga som deras internationella motsvarighet. Förra månaden tipsade vi om Sveriges Budapest och den här månaden byter vi badbyxor till skidor.

Hållbart resande med SJRiksgränsen och Zermatt har flera saker gemensamt: massa snö, stora skidområden, spektakulära toppar och en lång skidsäsong. Skillnaden är att till Riksgränsen kan du åka med tåg hela vägen och från mitten av maj kan du svischa ner för backen i midnattssol.

Riksgränsen ligger femton mil norr om Polcirkeln. Området kanske mest är känt för sin offpist-åkning och liftarna är öppna ända tills midsommar. När det kommer till boende så finns det flera typer att välja mellan men SJ tipsar specifikt om det nybyggda hotellet Niehku, byggt i Malmbanans gamla lokstall som i början av 1900-talet användes för att frakta järnmalm. Niehku är det nordsamiska ordet för dröm och ägarna hoppas att hotellet ska förverkliga drömmen om det stora äventyret. Här får du verkligen en upplevelse i världsklass. Kolla själv på deras sajt.

Fakta.
Närmaste tågstation: Riksgränsen
Period: höst, vinter och vår
Utsläpp för en resa från Stockholm tur och retur:
Till Riksgränsen: 0,016 kg CO2 (tåg)
Till Zermatt: 358 kg CO2 (flyg)

Källa: SJ

5% rabatt på resor med SJ.

Som medlem i The good force (och det är du automatiskt eftersom du är kund hos oss) får du 5 % rabatt på resor med SJ. Boka din resa inne på Mitt GodEl.