The resmål is hållbart med SJ: Varberg vs Budapest.

Tillsammans med SJ är vi på mission att inspirera till att minska koldioxidutsläppen. Miljömärkt el i uttaget har du redan - check! Skippa flyget är också bra, har du hört, även om en weekend i vår hade varit alldeles, alldeles… underbar. Inte behöver du stanna hemma för det – SJ har handplockat svenska destinationer som är lika trevliga som deras internationella motsvarighet. Voila, här har du det första tipset som sparar dig 272 kg koldioxid.

Vem har inte drömt om en weekend i Budapest? Varma källor, pampiga badhus, spela schack i badbyxor. Och kallbad – som är en hetare trend än någonsin! Precis som varma termalbad sägs kallbad göra underverk för kroppen. Enligt forskning så bidrar kallbad till minskad trötthet och spänningar, plus ökad energi.

Sveriges mest kända kallbadhus finns i Varberg och heter Varbergs Kallbadhus. Det byggdes för första gången 1866 men har fått byggas om på nytt några gånger sedan dess på grund av olika stormar genom tiderna. Det som står kvar idag byggdes 1903 och är renoverat för att likna den ursprungliga designen. Den vackra byggnaden påminner om termalbadet Széchenyi i Budapest. Skillnaden är att du slipper all trängsel och kan återhämta dig i lugn och ro. Det är helt klart värt ett besök även för den inte-så-badsugne. Ta en fika och njut av havsutsikten eller joina en yogaklass.

Fakta.
Närmaste tågstation: Varberg C
Period: året runt
Utsläpp för en resa från Stockholm tur och retur:
Till Varberg: 0,003 kg CO2 (tåg)
Till Budapest: 272 kg CO2 (flyg)

Källa: SJ

5% rabatt på resor med SJ.

Som medlem i The good force (och det är du automatiskt eftersom du är kund hos oss) får du 5 % rabatt på resor med SJ. Boka din resa inne på Mitt GodEl.