Nu har vi sänkt priset på ditt elavtal. Igen.

Good news: Vårt uppdaterade elavtal är ett av marknadens absolut billigaste. Här förklarar vår elmarknadsnörd Björn hur det kommer sig och dessutom jämför han vårt pris med de 11 vanligaste elleverantörerna i Sverige. Ganska trevlig läsning om vi får säga det själva.

De senaste åren har vi successivt gjort en rad förbättringar så att du som kund får ett allt bättre elavtal. Bland annat har vi: 

  • Slutat med rabatterade nykundserbjudanden för att istället rikta fokus på våra befintliga kunder 
  • Sänkt priset på elavtalet för de allra flesta 
  • Börjat klimatkompensera till 110% så att ditt elavtal blir klimatpositivt 

Men det har inte räckt för oss. Förhoppningsvis har det inte undgått någon att vi sedan 1 oktober 2019 sänkt våra priser en gång till. Detta genom att sänka den fasta avgiften med 15-100 kr/månad beroende på förbrukning och istället införa ett påslag på elpriset på 2,5 öre/kWh. 

Totalt sett innebär den här förändringen att över 99% av våra kunder får en så pass mycket lägre elkostnad att elavtalet blir ett av marknadens absolut billigaste – samtidigt som elen är klimatpositiv, 100% märkt Bra Miljöval och vinsten går till välgörenhet. 

Baserat på prisuppgifter från Elpriskollen (statens prisjämförelsesida för elavtal) har vi sammanställt elpriset för de 11 vanligaste elleverantörerna i Sverige som tillsammans har 80% av Sveriges elkunder. Och så här ser det ut: 

I exemplet ovan utgår vi från förbrukningen 5000 kWh/år, men det ser likadant ut även vid större förbrukningar som till exempel 20 000 kWh/år.

I och med detta kan du som kund luta dig ännu längre tillbaka, stryka ”se över elavtalet” från to-do-listan och känna dig ännu mer trygg med att GodEl verkligen verkar för en schysst elmarknad – för dig, för miljön och för vår omvärld.

/Björn Björnson, affärsutvecklingschef och elnörd