Mer flow i vardagen med Hemfrid.

The good force fortsätter att växa och vi är glada att få presentera vår nya partner Hemfrid. Hos dem erbjuds du en enklare vardag med hjälp av deras tjänster såsom städning, barnpassning, flytt och trädgårdshjälp. Precis som vi tycker Hemfrid att företagande inte ska paja planeten. Till exempel är deras städprodukter märkta Bra Miljöval och de jobbar stenhårt med social hållbarhet på arbetsmarknaden. Frida Koff, deras kommunikations- och hållbarhetschef kan berätta mer!

Hur många svenskar tar hjälp med städning?
Attityden till att köpa tjänster har förändrats väldigt mycket sedan rutavdraget kom 2007. Att ta hjälp med tjänster i hemmet blir alltmer populärt och förra året var det nästan 1 miljon svenskar som köpte en hushållsnära tjänst.

Vad tycker du är viktigt att tänka på när man anlitar någon ska hjälpa till där hemma?
Först och främst tycker jag att det är viktigt att välja en seriös leverantör som jobbar vitt, har schyssta villkor för de anställda och ordentliga försäkringar om något skulle hända. Jag tycker också att man ska vara noga med att välja en aktör som har ett utarbetat miljötänk och verkligen bryr sig om ditt hem.

Ni pratar en del om hållbarhet, vad är det för er?
Hela vår affärsidé handlar om att skapa en mer hållbar vardag för både våra kunder och medarbetare. Våra tjänster är med och löser två samhällsproblem - det ena är människors brist på tid, det andra är att vi skapar schyssta jobb i en växande vit tjänstesektor. För många är vi den första arbetsgivaren i Sverige och därför engagerar vi oss mycket i integrationsfrågor, vi har bland annat egna språkutbildningar. Sen är det ju mer hållbart att köpa tjänster istället för prylar.

Hur tror du att er bransch kommer att utvecklas de kommande åren?
Vi tror att vi bara har lyft på ena hörnet av täcket för den hjälp man kan tänka sig att köpa i en framtid och vi märker att våra kunder efterfrågar allt fler tjänster i och kopplat till hemmet.  Återvinning är ett sådant exempel – det är många som upplever det jobbigt med för mycket prylar hemma men har inte riktigt tid, ork eller möjlighet att åka till återvinnigen. Det kan vi hjälpa till med! Vår målsättning är att vara en one-stop-shop för tjänster i hemmet.

Varför vill ni på Hemfrid samarbeta med GodEl?
Vi gillar smarta lösningar för hemmet och företag som gör det enkelt att leva mer hållbart hemma. GodEls satsning på att klara de tuffaste miljökraven och vara en positiv samhällskraft är imponerande. Tillsammans kan vi göra skillnad!

GodEl-kunder får 4 timmar extra hemfrid.

Just nu får du som kund hos oss 4 timmar hemfrid till ett värde av 960 kronor när du tecknar ett städabonnemang hos dem. Hemfrid finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Lund, Uppsala, Linköping och Västerås. Mer info på Mitt GodEl.