Happy birthday ol´ klimatpositiva elavtal.

För ganska så exakt ett år sedan lanserade GodEl världens första klimatpositiva elavtal till alla kunder. Var det en engångs-grej? En gimmick? En sommarkatt? Nej för sjutton. Vi vet att vårt arbete med klimatpositivt gör skillnad och vi fortsätter outtröttligt. Vi kollar på the good stuff som har skett och the good stuff som komma skall.

Klimatpositiv2019 tog vi för första gången reda på hur stort vårt klimatavtryck är. Vi började genast fundera på hur vi kunde minska vår klimatpåverkan, men under tiden ville vi se till att ta ansvar för de utsläpp vi inte kan undvika här och nu.  

För ett år sedan började vi därför investera i projekt som skapar bättre sociala och ekonomiska förutsättningar på andra platser i världen samtidigt som de också binder koldioxidDet är alltså inte helt olikt hur vi har jobbat med våra andra välgörenhetspartners från dag ett. 

Investeringarna har gått till två projekt som båda jobbar med att återskoga och bevara regnskogen i Indonesien och i Bolivia. Utöver skogsarbetet har detta också lett till fler stipendier till studenter, stöd till nya kvinnokooperativ och bättre sjukvård för lokalbefolkningen.  

Vi kommer att fortsätta stötta projekten i Indonesien och Bolivia även under kommande år och väntar med spänning på fler peppiga uppdateringar och framsteg. Vi har skrivit om dem förut, så vill du veta mer är det bara att klicka vidare på den här länken.

Och just det, vårt arbete med klimatpositivitet är ingen sommarkatt, men det är inte heller något vi är ensamma om. Sedan vi lanserade våra klimatpositiva elavtal har ännu fler företag joinat oss med sina egna klimatpositiva produkter, t.ex.Department festival, Icebug och Kivra. Det börjar likna en rörelse! 

/Anna Quarnström, Klimatqueen på GodEl

Kontakt

Måndag – Torsdag 09.00-17.00
Fredag 09.00-16.00
Dag före helgdag 09.00-12.00