Good el in the fön hos gröna frisörsalongen Green Heads.

Visste du att The good force består av alla möjliga stora och små företag som har good miljömärkt el i väggarna? Frisörkedjan Green Heads är ett av dem. Vi fick chansen att intervjua grundaren Maria Hellström och blev genast mycket klokare på hur en grön salong skiljer sig från en inte-så-grön salong.

Varför borde vi klippa barret hos Green Heads?

  • För att vi är grymma frisörer som lever upp till vad vi lovar, att vår vision och vårt ansvar andas grönt och hållbart!
  • För oss som frisörer gör det en stor skillnad, vi slipper andningsbesvär, allergier och andra sjukdomar som uppkommer på grund av de kemikalier som används på traditionella salonger.
  • För miljöns skull då vi inte påfrestar naturen med giftiga utsläpp. Vi har skapat ett hållbart koncept som håller hela vägen.
  • För dig som kund. Du kan känna dig helt trygg och omhändertagen, vi är grön-certifierade, vilket innebär att vi levererar vad vi lovar.
  • Och inte minst för att du blir snygg i håret, med gott samvete. Och nej, det är inte dyrare än på en vanlig salong!

Vilka utmaningar finns det för en grön salong i detta avlånga land?
Vi märker så tydligt ett enormt intresse från dagens konsumenter att de söker sig till giftfria alternativ. Då vi har kunder som reser långväga för att komma till oss så har vi satt ihop ett koncept där man enkelt som frisör ska kunna driva sin egen salong. På så sätt kan vi erbjuda kunder i hela Sverige att göra ett medvetet och hållbart val, något vi ser som en självklarhet.

Var ska vi börja för att snabbt få till en miljövänligare frisyr?
Själva frisyren i sig är sällan en miljöbov men det första tipset är att rensa bland hårprodukterna och plocka bort det som innehåller några av de ämnen som är skadliga för din hälsa och för miljön. Dessa ämnen hittar man i förbudslistan som certifieringsorganet Grön salong har tagit fram och som är under ständigt arbete av kemister. Här finns hela listan. Tyvärr skrivs det ofta att olika produkter är ekologiska men när man granskar innehållsförteckningen finns det fortfarande skadliga kemikalier kvar och ämnen som man inte ens vågar berätta var de kommer i från. Genom att välja någon av de produkter vi rekommenderar, kan man vara helt säker på att den är godkänd i alla led.

Varför valde ni oss?
För att vi är intresserade av helheten i vårt hållbarhetsarbete, självklart väljer vi Sveriges mest hållbara elbolag och Sveriges grönaste varumärke inom energibranschen. GodEl klarar dessutom Sveriges i särklass tuffaste miljömärkning – Bra Miljöval från Naturskyddsföreningen.

Ditt företag kan också joina The Good Force.

Green Heads, Houdini och Kung Markatta har redan gjort det. Och precis som dem får ditt företag bara el som godkänts av Naturskyddsföreningen – utan bindningstider. Att byta tar bara ett par minuter.