GodEl utses till Sveriges grönaste varumärke för nionde gången.

Om du har GodEl i väggen så är det fritt fram att skryta över att du har Sveriges grönaste elbolag – vi behåller förstaplatsen bland elbolagen i årets upplaga av Sveriges grönaste varumärke. Dessutom hamnar vi i topp 5 i listan över de mest gröna varumärkena i Sverige, alla kategorier, i sällskap med företag såsom Ica, Coop och Tesla.

Pontus, vår vd, är givetvis väldigt glad och stolt över att konsumenterna anser att vi är grönast. Så här säger han om hur vi behåller transparensen och trovärdigheten i varumärket år efter år:

"Vi har inga krusiduller i avtal, inga dolda avgifter, ingen "fulel” och berättar hela tiden om hur vi tänker, hur vårt arbete går och när vi gör misstag. Det kan vara en så enkel sak som att vi under 2018 minskade vår pappersförbrukning på kontoret med typ 50 % eller sänkte vår egen elförbrukning med 15 % genom enkla knep som vi delar med oss av."

Sveriges grönaste varumärken inom energibranschen 2018:
1. GodEl
2. Telge Energi
3. Skellefteå Kraft
4. Vattenfall
5. E.ON

Sveriges grönaste varumärken – alla kategorier 2018:
1. Ica
2. SJ
3. Coop
4. Tesla
5. GodEl

Om undersökningen:
Sveriges grönaste varumärke är en årligen återkommande undersökning som genomförs av konsultföretaget Differ. Undersökningen har besvarats av över 1000 konsumenter i åldrarna 15-75 år. Respondenterna får besvara frågor kring miljö och hållbarhet och ge sin syn på varumärken inom nio olika branscher: apotek, bank, bilar, dagligvaruhandel, energi, kläder, nyproduktion av bostäder, snabbmat och transport. Datainsamling skedde under november 2018.  Här finns hela rapporten.