Bin kan räddas med hjälp av solpaneler.

Som bekant gillar vi i The good force crew smarta uppfinningar som går på el. Senaste upptäckten är bikupan Cocoon som med hjälp av solpaneler kan rädda honungsbin från dödliga parasiter utan kemiska bekämpningsmedel.

Bin kan räddas med hjälp av solpaneler.Varroa är ett kvalster som parasiterar på vuxna honungsbin och angriper bilarverna i deras små puppor. Snyft. Det leder till att det föds missbildade bin och att fler bin dör på grund av infektioner orsakade av virus som kvalstret sprider. Hela bikolonier kan utrotas om inte kvalstret bekämpas i tid. Ett vanligt sätt att bli av med varroa är att använda bekämpningsmedel men nu finns den här prototypen som dödar kvalstret utan extra tillsatser.

Så här funkar den: Med hjälp av solpaneler värms bikupan upp till 42 grader. Efter några timmar är varroa ett minne blott för de tål tydligen inte värme, vilket bina som tur är gör.

Sorry alla beekeepers. Som sagt är Cocoon bara en prototyp just nu och när den enligt producenterna ska finnas till försäljning i slutet av året så ligger prislappen på 950 dolares.

Källa: digitaltrends.com