Utjämnat pris.

Vissa gillar rörligt pris medan andra vill ha ett jämnare pris med mindre pristoppar. Klart de ska få det.

 • Vi säkrar ditt elpris löpande.
 • En mix av fast och rörligt ger dig ett jämnare elpris.
 • Optimalt för dig som förbrukar mer än 5000 kWh/år.

Ett tryggare elpris.

Brukar du oroa dig för att elpriset ska skjuta i höjden? Bor du i hus eller en större lägenhet och förbrukar lite mer? Då kan Utjämnat pris vara något för dig.  Genom att vi löpande köper fastprisavtal framåt i tiden och samtidigt fyller ut din förbrukning med en andel rörligt elpris får du en mycket jämnare prisutveckling. Det gör att du aldrig behöver ha tur med tajmingen när du tecknar avtalet vilket du behöver ha med ett vanligt fastpris (något som extremt få lyckas tajma). Fördelen mot ett vanligt fastpris är alltså att du inte behöver binda dig och du behöver inte gissa när det är bäst att teckna avtalet. Trots det får du ändå fördelen av ett mer förutsägbart elpris. 

Jag vill ha Utjämnat pris.

Är du redan kund hos oss? Byt till Utjämnat pris på 2 minuter på Mitt GodEl.

Rörligt, fast eller Utjämnat pris?

Det brukar pratas om fast eller rörligt pris i elbranschen. Vi gillar rörligt pris då det är billigast över tid, men vi förstår också behovet av fast pris för de som förbrukar lite mer och vill undvika pristoppar. Nackdelen med fast pris är att man inte riktigt kan veta i förväg när det är rätt tidpunkt att binda sig och det är få som lyckas träffa det. Därför erbjuder vi Utjämnat pris för dig som vill ha ett jämnare elpris.

Utjämnat pris passar dig som:

 • Bor kanske i hus och förbrukar mer än 5000 kWh/år.
 • Vill ha mindre prissvängningar.
 • Inte vill riskera binda priset vid fel tillfälle.

Så funkar det.

När du tecknar Utjämnat pris får du ett elpris som består av både fasta prissäkringar och rörligt elpris. Vi köper ett dussin fasta prissäkringar framåt i tiden och fyller sedan ut med en mindre andel rörligt elpris, vilket innebär att du ändå följer elmarknadens rörelser, men med ett jämnare elpris. I bilden ser du fördelningen mellan fast och rörligt pris.
Se fullständiga avtalsvillkor.

 • Är elen miljömärkt?

  Oja, det är den enda elen vi har. Den är 100 % förnyelsebar och stämplad med Sveriges tuffaste miljömärkning Bra Miljöval. Dessutom klimatkompenserar vi all el med 110 %.

 • Betalar jag mer för Utjämnat pris?

  Över tid kan vi se att Utjämnat pris kostar i snitt lika mycket som ett rörligt avtal. Den fasta månadsavgiften ligger på 45 kronor, det vill säga 20 kronor högre än för vårt rörliga avtal. Därför rekommenderar vi Utjämnat pris främst för hushåll med lite större förbrukning.

 • Men om jag har fler frågor?

  Då kan du kolla in vår FAQ med alla frågor och svar om våra elavtal. Om du inte hittar svaret som du söker är du välkommen att ringa eller maila oss på 08-519 199 99 eller hej@godel.se.

  Alla frågor och svar.