Var med och gör världen bättre – välj vart vår vinst ska gå.

Vill du installera solpaneler på ett sjukhustak i Sierra Leone, ge hemlösa kvinnor ett mål mat och en sängplats eller se till att familjer med cancerdrabbade barn får välbehövlig återhämtning? Allt det och mer är möjligt med hjälp av ditt elavtal. Nu är det dags för vår årliga vinstutdelning och det är du som bestämmer hur stor del av vår vinst som respektive projekt får, genom att lägga din röst på organisationen du gillar mest.

Vi är stolta över att vara världens enda elbolag som ger all vinst till välgörenhet. Våra sju partnerorganisationer arbetar mot fattigdom, barncancer, klimatförändring och andra orättvisor. Och det bästa av allt – det är du som kund som bestämmer hur stor del av vår vinst som respektive projekt får. Det enda du behöver göra är att välja vilken organisation du vill stötta, så ser vi till att vår vinst hamnar där pengarna gör skillnad på riktigt.

Redan kund? Logga in på Mitt GodEl och välj vilken organisation du vill ska få del av vår vinst.

 

Sju projekt som bidrar till en bättre värld

Sedan starten 2005 har all vår vinst gått till projekt som drivs av våra partnerorganisationer, hittills 65 miljoner kronor. Varje projekt följs upp för att se till att det ger mesta möjliga effekt.

Stockholms Stadsmission ger hemlösa kvinnor en fristad.
Vi stödjer BoKlara, en dygnet runt-verksamhet för hemlösa kvinnor där de förutom att sova och äta även får medverka på kreativa aktiviteter. Kvinnorna får också hjälp att på sikt förändra sina livssituationer och få stöd i kontakt med olika aktörer, nätverk och myndigheter.

Läkare Utan Gränser möjliggör sjukvård utan avbrott i Sierra Leone.
I stället för bullrande dieselgeneratorer ser vårt stöd till att Hangha Hospital i Sierra Leone får en hållbar och billig energiförsörjning genom solceller på sjukhusets tak. Säker tillgång till el innebär sjukvård utan avbrott.

SOS Barnbyar ger stöd till barnfamiljer i Bouar och Bossangoa.
Vi stöttar arbetet i Bouar och Bossangoa i Centralafrikanska republiken, ett av världens fattigaste länder som till råga på allt är drabbat av krig och sjukdomar. Syftet är att ge familjer bättre förutsättningar att ta hand om och försörja sina barn.

Barncancerfonden ger drabbade familjer avkoppling i Varberg.
Stödet från oss används bland annat för att driva Almers hus, en rekreationsanläggning för barncancerdrabbade familjer. Huset ligger i Varberg, nära saltstänk och krabbfiske, och hit är alla familjer välkomna för att få tid till återhämtning och att samla kraft.

Hand in Hand skapar förutsättningar för egen försörjning i Zimbabwe.
Vårt stöd går bland annat till Hand in Hands Job Creation program i Zimbabwe. Programmet riktar sig främst till marginaliserade kvinnor och ungdomar i utsatta samhällen på landsbygden. Målet är att ge förutsättningar för att förbättra den egna försörjningen.

Rädda Barnen hjälper barn som drabbats av krig och katastrof.
Pengarna går till Rädda Barnens katastrofarbete och används för att ge livräddande hjälp och trygghet till barn och deras familjer vid humanitära katastrofer, klimatkatastrofer och väpnade konflikter.

Naturskyddsföreningen arbetar för att bevara den biologiska mångfalden.
Stödet från oss går till Naturskyddsföreningens projekt Tid för våtmark. Våtmarker är en viktig del av naturen och är viktiga för att behålla och gynna biologisk mångfald. Dessutom kan svenska våtmarker binda samma mängd koldioxid som den svenska personbilstrafiken släpper ut årligen.

Dela nyhet