- Dela med vänner och grannar. Hinner du inte med att plocka själv? Bjud in andra att komma över och plocka och sprid i dina lokala grupper.
- Torka äppelringar i ugnen, 80°C ca 3 – 4 timmar. Perfekt nyttigt snacks!
- Äpplifiera din matlagning. Addera äpplen i en sallad, höstens gryta eller varför inte riva ner i brödet?
- Lägg in äpplen och ge bort som present! Ett fint recept hittar du här.
- Frys in! Ja, du kan faktiskt frysa in dina äpplen. Kärna ur, klyfta och lägg i burkar. Ta fram när du ska baka eller fräscha upp smoothies.
- Gör egen äppelmust (eller lämna till ett musteri om du har ett i närheten).
Så här gör du äppelmust:
– Lägg dina äpplen i vatten och tvätta dem rena. Var inte rädd för att blanda olika sorter.
– Krossa frukten i en fruktkross eller kvarn.
– Lägg smeten i en press och tryck ut så mycket must som möjligt.
– Värm den färskpressade musten i en kastrull till minst 77 °C, för att den ska pastöriseras.
– Fyll musten i rena, varma flaskor som steriliserats med kokande vatten.
– Förvara flaskorna mörkt och svalt.