Good klimatnews #5.

Koldioxidhalten i atmosfären har nått nya rekordnivåer, polarisarna smälter, arter dör ut och extremväder dundrar in allt oftare. Det må låta dystert så det räcker och blir över, men vi får inte glömma att det pågår en febril aktivitet på den andra sidan av myntet. Här kommer månadens skörd av positiva klimatnyheter!

1. Lev ut din inre klimatkämpe i klassiska dataspelet

Det populära dataspelet The Sims kommer i sommar med ett nytt tillägg, The Sims 4: Eko-liv. I spelet levlar du upp genom att till exempel plocka skräp, dumpstra i dina grannars soptunnor eller till och med producera din egen el. Så coolt!

2. Europeiska huvudstäder planerar ut bilen i sviterna av Corona

Bryssel, Milano och Paris är några av de städer som vill sätta människan, inte bilen, först. Till följd av coronapandemin har dessa planer snabbats på väsentligt. Mil efter mil av nya cykelbanor har nu färdigställts för att säkerställa en säkrare och mer klimatsmart mobilitet.

3. EU-kommissionen höjer ambitionerna för biologisk mångfald 

Ett nytt förslag från EU-kommissionen vill att minst 30 % av EU:s land och hav ska skyddas till 2030 för att återställa natur och skogar som är hem till både små och stora djur. Förslaget vill även se mer agroekologi, mer ekologisk odling och plantering av ytterligare 3 miljarder träd i regionen. 

Törstar du efter ännu mera good news? Spana in förra månadens inlägg här.

Taggar

Dela nyhet