Good klimatnews #4

Koldioxidhalten i atmosfären har nått nya rekordnivåer, polarisarna smälter, arter dör ut och extremväder dundrar in allt oftare. Det må låta dystert så det räcker och blir över, men vi får inte glömma att det pågår en febril aktivitet på den andra sidan av myntet. Här kommer månadens skörd av positiva klimatnyheter!

1. Finansmarknaden ska klimatsäkras

Regeringen har gett Finansinspektionen i uppdrag att följa upp finansmarknadsaktörernas klimatrapportering. Syftet är att svenska investeringar och lån ska hamna i linje med målet om 1,5 graders uppvärmning. Inte en dag för tidigt!

2. Svenska städer tar täten i klimatomställningen

Åtta svenska städer har gått samman för att bli klimatneutrala till 2030. Tillsammans vill de också inspirera andra städer i Sverige och resten av världen att hänga med i omställningen. En stående ovation för Enköping, Göteborg, Lund, Malmö, Stockholm, Umeå, Uppsala och Växjö.

3. Digital bokcirkel ger klimatpepp

Vill du prata klimatomställning ihop med andra människor? Nu kan du vara med i den nystartade bokcirkeln Gröna cirklar och hitta nya, positiva framtidsberättelser. Kort sagt, läs en bok om klimatet och diskutera den digitalt. 

Törstar du efter ännu mera good news? Spana in tidigare inlägg här, här och här.

Taggar

Dela nyhet