Fyra saker vi älskar med Bra Miljöval.

All el har en miljöpåverkan, men en del el är bättre än annan. Därför har vi sedan urminnes tider sålt el märkt med Bra Miljöval. Märkningen säkerställer att elen vi säljer inte bara kommer från förnybara källor utan också att produktionen av den är schysst mot miljö, klimat, djur, växter och människor.

Hur mycket älskar du Bra Miljöval? Vi älskar Bra Miljöval så mycket att vi 2013 bestämde oss för att bara sälja el märkt med Bra Miljöval. Om det är bra för miljön, klimatet, djuren och naturen är det bra för dig, och är det bra för dig är det bra för oss. Typ. Men vad är det då som är så bra med Bra Miljöval, rent konkret? Låt oss lyfta några höjdpunkter:

  • Bra Miljöval är en oberoende tredjepartsmärkning från Naturskyddsföreningen och det innebär att vi som företag inte kan påverka de krav eller kriterier som ställs på oss. Märkningen utgår från vad som är bäst för miljön. Punkt.
  • Varje gång vi säljer en kWh el så sätter vi av en slant till energieffektiviseringsprojekt. Say what? Jo men till exempel: om en av våra företagskunder vill energieffektivisera delar av sin verksamhet kan vi stötta upp med pengar, eftersom vi tillsammans med Bra Miljöval har en pott med pengar avsedd för just den här typen av investeringar.
  • Tack vare el märkt med Bra Miljöval har det bland annat skapats faunapassager kring vindkraftverk och vattendrag har öppnats upp för lekande fisk. Visst blir den förnybara elproduktionen ännu mumsigare när naturen inte tar skada?
  • Det kostar inte skjortan. Bidra till allt det här goda för cirka tre eller trettio kronor i månaden, beroende på om du bor i lägenhet eller hus. Vi bakar in det i din elräkning och föreslår att du ger dig själv en jätteklapp på axeln när räkningen blivit betald. Tack vare dig och alla våra kunder ökar vi efterfrågan på Bra Miljöval och gör skillnad på riktigt.

Det är så klart inte bara el som kan märkas med Bra Miljöval, utan en mängd olika tjänster och produkter. Söker du efter nåt speciellt som är märkt med Sveriges hårdaste miljömärkning? Hitta Bra Miljöval.